Med mod att föda

Vi behöver stärkande historier om att föda

Eva Grape Ersson Med mod att föda Kommentarer

One of the best-kept secrets in North American culture is that birth can be ecstatic and strenghtening. Ecstatic birth gives inner power and wisdom to the woman who experience it. /Ina May’s guide to childbirth

Tyvärr är det vanligt att som gravid, bli bemött med hemska historier om att föda barn. Det är inte så konstigt att man kan bli lite rädd, orolig och förlora tron på att kroppen kommer klara en förlossning om det man matas med är motsatsen.

Men som Ina May Gaskin skriver i sin bok “Guide to Childbirth”

The best way I know to counter the effects of frightening stories is to hear or read empowering ones.

Guide to childbirth

För det är faktiskt så att många kvinnor upplever sina förlo

ssningar som fantastiska och stärkande, som ger dem känslan av att klara allt hädan efter. De behöver inte vara ”perfekta” på något sätt men kan ändå ge känslan att “klarade jag det här, så klarar jag allt”.

Sheila Kitzinger är en annan kvinna som har gjort mycket för att främja förlossningskulturen och tron på kvinnors kapacitet och kompetens att föda. Förutom att hon skrivit flera fina böcker så var det också hon som införde förlossningsbrevet, som ju är väldigt vanligt (och bra) i Svergie. Tyvärr dog hon för ett par år sedan men hon finns med oss än. Här berättar hon om sin egen förlossning.

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.