Första inlägget. Kul!

Daniel Karlsson Träningstrolleri - för föräldrar Kommentarer

 

Träningstrolleri - för föräldrar

Det här är bloggen för dig som vill bli en naturlig träningsmänniska – en person som har träning som någonting naturligt i sin vardag och som njuter av det fullt ut. Daniel, en vanlig trebarnspappa, var en av dem vars försök till att börja träna alltid slutade i misslyckande. Vändningen kom när han började utveckla det som kom att bli hans träningsfilosofi som han kallar för Träningstrolleri. Träningstrolleri handlar om att angripa träning ifrån ett nytt perspektiv till skillnad mot klassisk träningsmedia. Det handlar om att börja med att förändra sin inre bild av träningen för att skapa hållbarhet, njutning och stolthet. Hur får man ihop träningen med barn, med partner och med övriga livet?

 

FÖRSTA INLÄGGET

KUL!


Hej på dig!Ja, då skriver jag alltså första inlägget i den här bloggen som jag så innerligt önskar ska förändra din syn på träning. Förhoppningsvis kommer du också bli en positivare, piggare, starkare och gladare människa.Men du som redan tränar och är lycklig då? Jodå, det finns nog även guldkorn för dig att hitta här. Om det är någonting jag verkligen insett sedan jag blev vad jag kallar för “en naturlig träningsmänniska” så är det att vår inre bild av träning ständigt kan bli bättre och alltid måste vårdas.Jag kommer inte i det här inlägget att gå in på något större djup av vad min träningsfilosofi går ut på, men jag lovar att det kommer att komma kontinuerligt här på bloggen. Men vad är det för träningsfilosofi jag pratar om?Kortfattat: Jag är en väldigt vanlig människa som levt ett vanligt liv och ett vanligt träningsliv. Jag var aktiv som ung och någonstans runt 25 så avtog min träning. Jag gled in i ett liv av massor av livsnjutning som tyvärr blev destruktivt. När jag några år senare försökte komma igång slutade det alltid i misslyckande. Försöker att äta enligt en viss diet dog oftast efter några dagar. De där löppassen som jag planerade att genomföre regelbundet blev alldeles för regelbundna i sitt förekommande, nämligen ALDRIG. Mina tafatta försök att utföra styrketräning med kroppen hemma var för tråkiga för att orka med. Jag sköt upp, hoppade över och ignorerade mina pass.

Känner du igen dig? Förmodligen gör du det, men kanske inte. Oavsett är det jag till slut insåg något som berör både aktiva och icke aktiva. Jag började pratade med människor om träning, och det var allt ifrån folk som tränade varje dag till folk som i princip aldrig tränat i hela sitt liv. Jag ville knäcka nöten och gåtan om varför somliga lyckades medan andra, som jag, ständigt misslyckades.
Jag upptäckte snart att det verkade handla om attityd. De som tränade ganska ofta talade ofta om sin träning med positiv ton medan de som inte tränade ofta drog hånande skämt om tränande och sin egen träning. De hade en negativ generell negativ syn på träning. Jag bestämde mig för att rannsaka mig själv och insåg ganska snart att även jag hade en grovt negativ bild av träning. Träning för mig var som det tråkiga ämnet i skolan som jag måste få gjort för att nå vissa resultat. Jag gillade det inte men jag insåg att det måste bli gjort. Det var en tröskel i vardagen och en nödvändigt ont som jag inte var kompis med.

Jag minns så väl den dagen jag bestämde mig för att forcera mig själv att se positivare på träning. Jag förstod inte exakt hur men gjort några tafatta försök. Jag gick in i ett mörkt rum där vår dotter låg och sov. Satte mig på sängkanten och tänkte djupa tankar. Jag försökte känna positiva känslor inför min kommande träning. Jag tittade på min dotter och hittade motivation i att vilja vara en förebild för henne när det kom till rörelse och hälsa, och jag insåg att det faktiskt var ett starkt knep för att känna motivation.Dagen efter tog mig ut på en shoppingrunda och köpte löparskor, löpartröja och löparstrumpor. Det pirrade till lite grann. Jag hade börjat min första resa där jag började bygga på min inre bild av träning. Där visste jag inte så mycket som jag vet idag om vad om hände i min hjärna, men jag märkte att jag var på rätt väg. Sedan tog jag klivet utanför dörren och sedan den dagen har jag byggt på min positiva bild av träning och kommit till en nivå jag inte trodde var möjlig.

Det är det den här bloggen kommer att handla om. Jag vill få dig att glömma det du tidigare tyckt och tänkt om träning och en gång för alla börja om på noll. Tillåta dig själv att nollställa dig själv och tänka nytt och fräscht. Det jag kommer att säga kommer skilja sig radikalt ifrån klassisk träningsmedias “Det är bara att bita ihop under- och överkäke och köra”, “Blod, svett och tårar!”, “Det som inte dödar härdar!”. Klassisk träningsmedia handlar om att acceptera den negativa bilden och upplevelsen av träning, men att ändå utföra den.

Men låt oss vara ärliga och se på facit. För vi har facit. De som lyckas komma igång, som verkligen behöver, är relativt få. Jag tror inte på att man kan utföra något man verkligen inte tycker om, och anser därför att man måste angripa problemet ifrån ett helt nytt sätt istället för att rekommendera olika typer av träning … som man inte tycker om. Grundproblemet måste man ta itu med först – vår inre bild och uppfattning av det vi ska göra.

Hur man gör det, alla knep jag genom året tagit fram, tankar och filosofier, tips och praktiska övningar är sådant jag kommer att skriva i den här bloggen. Jag kommer dessutom göra intervjuer med olika människor som jag tycker har en sund bild av träning.

Jag är en trebarnspappa som är som den stora massan som inte riktigt kom igång med min träning. Jag försökte de klassiska metoderna och misslyckades. Jag vet vad småbarnslivet innebär och hur det är att vilja men inte lyckas. Mitt mål är att förändra din bild av träning och göra dig till en stolt naturlig träningsmänniska. Jag hoppas verkligen att du också vill det!

Isåfall hörs vi vidare!

Kram på dig!MISSA INTE

FLER INLÄGG FRÅN BLOGGENBloggar

Arkiv

 

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.