training for pregnant

Training for pregnant

Kul med Kids REPORTAGE Kommentarer


Lina Sporre Radell om

Training For Pregnant


Image

Vi har fått äran att intervjua Lina Sporre Radell, grundare till Training For Pregnant som är ett företag som producerar träningskläder som passar under och efter graviditet. Produkterna har grym passform och är tillverkade i härliga material, det som gör att de verkligen sticker ut är alla snygga detaljer på produkterna. Lina har tagit fram på egen hand och som nu finns till försäljning på www.trainingforpregnant.com.

Berätta om dig och din bakgrund

Jag är 34år och bor sen 9 månader tillbaka i min hemstad Värnamo (flyttat hem efter 13år i Stockholm). Bor här med min man Viktor och våra två killar Olle 4år och Eric 2år.

Jag är i grunden civilekonom med inriktning på logistik. Har jobbat mycket med logistik inom klädbranschen men även inom industrin.

När började du fundera på att starta eget och varför?

Jag är uppvuxen i en region där egen företagande och entreprenörskap har varit en självklarhet. Detta har gjort att jag alltid har drömt om att starta eget, men jag har inte haft den perfekta affärsidén förrän nu!

Hur kom idéen med Training For Pregnant?

När jag var gravid med Olle så stod jag och min man på gymmet, mina byxor var för trånga - magen hängde utanför. Efter att ha sökt på nätet ordentligt insåg jag att det inte fanns några träningsbyxor med mage, varken i Sverige eller internationellt. Det kändes rätt konstigt, så jag bestämde mig för att det borde finnas träningskläder anpassade för gravida.

Svårigheter på vägen med att ta fram produkterna?

Till att börja med är jag inte skolad inom textil, men jag har en grym samarbetspartner i Göteborg. Men det svåraste har nog varit att få till en produkt som ska passa så många olika kvinnokroppar - och framförallt magar - som möjligt. Innan byxorna gick i produktion var de provade på närmare 30 kvinnor, gravida, icke gravida och de som nyligen fått barn. Detta för att det ska vara en byxa som passar oavsett om eller var du är i din graviditet.

Har du erfarenhet/utbildning inom produktutveckling?

Nej, som sagt ligger mitt fokusområde lite senare i processen, men jag har verkligen fått lära mig mycket!

Hur har du gått tillväga i produktionsprocessen?

Jag jobbar med en mellanhand som hjälper mig med sourcingen och framtagning av produkter. Jag bestämmer vilka nya produkter vi ska börja producera, och så bollar vi design och material. Vi får cirka tre olika prover innan produktionen drar igång, dessa provas på mina vänner (oavsett mage eller ej). Cirka ett halvår efter den första idén är produkterna hemma.


Svåraste med att starta eget?

Det finns så mycket man inte kan, men samtidigt får jag lära mig massor. Många saker kan jag helt enkelt inte och ibland är det svårt när jag inte vet vart jag ska vända mig.

Positivt och negativt med eget företag?

Positivt är att jag får ta alla beslut och det är flexibelt. Negativt är att jag får genomföra allt och att jag alltid är stand-by. 😉

Hade du gjort något annorlunda?

Klart att man kunde tänkt annorlunda vid uppsättningen av hemsidan, eller vilka produkter man ska börja med, men samtidigt är det en del av en lärandeprocess. Jag är mer typen som ser framåt!

Tips till andra som vill starta eget?

Framförallt måste du verkligen tycka det är roligt och veta vart du vill, då är det lättare i de lite tråkigare stunderna 😉 Se till att du har din affärsidé klar, om tanken är att du ska tjäna pengar måste du veta hur du ska kunna generera pengar.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Mina barn har precis börjat förskola så nu ska jag jobba med företaget dagtid och (förhoppningsvis) inte så mycket kvällar, nätter och helger. Så nu är det dags att ta Training For Pregnant till nästa nivå!

Finns det någon aktivitet/facilitet som du vill tipsa om som är kul för förälder och barn?

I Stockholm älskar jag Fjärilshuset.

Passerar man Värnamo ska man självklart planera in ett besök i Apladalen, som har den största lekplats jag varit på. I träningsväg vill jag tipsa om Katarina Woxneruds appar MammaGravid och MammaMage.

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.