Kungsholmspappan

Summer time

Carl Kungsholmspappan Kommentarer

Våren. Hänryckningens tid. Så underbar och så snabbt drar den förbi. Snön och mörkret försvinner lika plötsligt som de kom och här står vi nu inför faktumet att sommaren är här! Fantastiskt och allt det där, men nu ska man ju plötsligt ställa sig under direkt solljuset iförd vattentäta textiler i samma mått som ens normala underkläder har.  Skulle jag möta min grannes blick genom fönstret när jag är iförd enbart kalsonger i Oktober skulle jag kasta mig ner bakom soffan och åla mot anständigheten. Nu ska jag alltså stå på stranden halvnaken i flera veckor och dessutom hantera småbarn med alla de osmickrande positioner det innebär. Hrm..

Våren bjuder även på flera röda dagar som bidrar till känslan av att det bara säger ”pang” och så är sommaren här. Då är det lätt att känna sig en smula överrumplad. Den värsta känslan är när man gör matten och inser att det redan är för sent att komma i form till sommaren. Den kommer redan i april/maj och man ba, shit det är kört. Hur var det nu – är dad bods inne i år igen?

Sommarpappor är också intressant ett fenomen, ett släkte för sig. Som bortblåst är vardagspappan och ersatt med en robot kånkandes skötväskor, vagn, uppblåsbara krokodiler från parkerade bilar till stränder över hela Europa. Allt för att skapa fina barndomsminnen och möjliggöra de där extra stunderna som bidrar till lyckligt somnande barn (och hålla ihop relationen tills dagis/skola börjar igen).

Nån komiker beskrev hur han packade bilen som tetris, stressande kastade in de sista sakerna, spände fast skrikande barn i  barnstolarna och sedan hjälpte sin gravida fru in i framsätet och sträckan från att han stängde dörren och gick runt bilen till förarsätet – well, that´s MY vaccation. lol.

Men ni är inte ensamma, jag ser er. Bakom sommarleksaker och badväskor. Håll ut och Glad sommar!

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.