profylaxkurs

Profylaxkurs – kanske viktigaste presenten till en gravid

Eva Grape Ersson Med mod att föda Kommentarer

Förra helgen hade jag en profylax-gruppkurs i Enköping med besökare både från Uppsala, Västerås och Stockholm. Två av deltagarna hade fått kursen i present av sin ursprungsfamilj. Vilken kärlek!

Här kan vi tala om en present som verkligen gör skillnad!

Och när en av gåvogivarna efteråt skriver ”Dom var såå lyckliga och tacksamma efter profylaxkursen! Du är fantastisk. Dom tyckte du var Så Bra!” och den andra skriver ”Min dotter var så nöjd och båda två känner sig mycket tryggare inför förlossningen. Tack!”

Då känner jag att jag har rätt jobb! Jag älskar det här – profylax, gravida, blivande föräldrar, förlossningar, graviditeter!

profylax

Veckan innan hade jag en privatkurs med ett par där det var mammans vän som hört av sig till mig i första hand för att hon var så mån om att den förlossningsrädda, gravida vännen skulle få det stöd hon behövde. Åter igen, vilken kärlek!

Det är lätt att tänka sig att gåvor ska vara materiella men jag tänker att dessa gåvor med eftertanke faktiskt påverkar en hel familj positivt för alltid. Hur vi föds och hur vi föder spelar roll.

På gruppkursen var vi i en för mig ny lokal vilket fungerade bra och var roligt att testa. Gruppdeltagarna verkade också gilla platsen som är en yogashala med stor öppen yta. Att toaletten låg en trappa ner verkade fungera trots att hälften av deltagarna ju är gravida.

När jag lade ut bilden på Instagram fick jag kommentaren att det såg ut som massa ungar fått härja fritt! Ändå blev det värre sen när vi började öva ännu  mer praktiskt 🙂

Det är kul att gå profylaxkurs!

 

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.