Linns Teaterbyrå

Kul med Kids TIPS Kommentarer


Linn Sandqvist Lyckman om

Linns Teaterbyrå


Linn Sandqvist Lyckman, är 42 år och bor i Tullinge, utanför Stockholm med sin man och två söner Noah och Mille. (10 och 5 år). Teater har alltid varit en stor del i hennes liv och att kunna jobba med det har alltid varit en dröm.

Varför startades Linns Teaterbyrå?

Under min mammaledighet 2014 träffade jag en gammal klasskompis från en teaterutbildning som jag gått. Hon hade sagt upp sig och åkte runt och spelade barnteater. Hon övertygade mig att jag skulle göra samma sak. Jag hade då redan dramakurser för barn och hade redan gjort en del barnteater tidigare så sagt och gjort. Jag sa inte upp mig helt men jag gick ner till deltid och startade min egen teaterbyrå. Linns Teaterbyrå.


Från och med nu skulle inga förskolor och skolor kunna säga att det är för lite personal och för stora barngrupper för att ta sig någonstans och se på teater. För Linns Teaterbyrå är en byrå som kommer ut på plats och bjuder på teaterföreställningar. Jag spelar själv och använder barnen som mina motspelare. Och jag avslutar alltid mina föreställningar med att barnen får komma fram och vara med och klä ut sig om de vill.

Du är även författare? 

Jag skriver egna manus, dramatiserar böcker och nu senast har jag dramatiserat min egen bok som kom ut i augusti. Äventyrsgatan heter den, utgiven på Idus förlag med bilder illustrerade av min fantastiska vän Karin Eriksson. En bok som handlar om att barn ibland behöver ha lite tråkigt för att hitta sin fantasi.

Att skriva har också alltid varit en passion och även det en dröm. jag blev jätteglad när jag skickade in mitt första bokmanus och förlaget nappade på första försöket. Nu har jag flera barnboksmanus på gång att skickas iväg till förlaget så håll utkik.

"Två drömmar har gått i uppfyllelse, två drömmar där fantasi står i fokus."

Både att skriva och att spela teater handlar om fantasi. Att låta fantasin flöda fritt och att i fantasin är allt möjligt. Nästa dröm är att kunna göra detta på heltid, vilket jag ännu inte kan. Men drömmar är till för att förverkligas, så nu är det bara för er att boka in ett teaterbesök av min Teaterbyrå eller köpa Äventyrsgatan eller någon av mina kommande böcker.

Finns det någon aktivitet/facilitet som du vill tipsa om som är kul för förälder och barn 0-5 år?

Om jag själv skulle ge ett tips på vad jag älskar att göra med mina barn så skulle jag säga Junibacken. Där får man leka i en sagomiljö och det finns härliga teaterföreställningar varje dag.

Hur kan man komma i kontakt med dig?

Man kan följa Linns teaterbyrå på Facebook och på Instagram. Koll in nya hemsidan!

Vid bokning kan man ringa eller maila mig linnlyckman@gmail.com eller ringa 0702-197337.


DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.