Medvind profylax – Föda Utan Rädsla

Kul med Kids TIPS Kommentarer


EVA GRAPE ERSSON OM

Medvind profylax - förlossningsförberedande kurser i metoden Föda Utan Rädsla


Eva är 36 år bor i Enköping i ”Röda huset” som deras då 3-åring kallade det när dom flyttade in. Nu är han 6 år och hans syster 9 år och de bor tillsammans med deras pappa, Evas make, och ett gäng höns ute i garaget!

Berätta kort om dig själv
Jag är socionom i grunden och har jobbat som bland annat skolkurator i tio år. Sen 2011 driver jag Medvind profylax och har förlossningsförberedande kurser i metoden Föda Utan Rädsla, har förberedande samtal och utbildade mig 2014 till doula (en person som ger stöd under förlossningen). Då jag i mina förlossningsförberedande kurser och samtal har stort fokus på den psykosociala biten av att föda passar det bra ihop med min socionombakgrund.

Vad fick dig att starta Medvind profylax?

Innan vi fick vårt första barn var jag väldigt fascinerad av förlossningen och nyfiken på hur det skulle bli. Sådär skräckblandad förtjusning. Jag och min man försökte förbereda oss så gott vi kunde då. Jag hade sen en ofantligt lång latensfas och hade värkar från torsdag kväll till söndag morgon då vår dotter till slut kom. Det häftiga med de här dagarna var att det var det mest romantiska och mest livsomvälvande jag varit med om. Det var verkligen tufft och hårt arbete men efteråt kände jag att jag kunde göra vad som helst! Vilken empowering! Efter det väcktes tanken om att jag ville hjälpa andra kvinnor att få uppleva det här.

Var finns du/hittar man dig?

Jag har gruppkurser i Västerås, Enköping och Uppsala och privatkurser runt om i hela Mälardalen efter överenskommelse. Det går också att träffa mig för enskilda samtal kring förlossningen och första tiden med barn. Jag är också doula och kan finnas med som ett stöd både före, under och efter förlossningen för en så trygg förlossningsupplevelse som möjligt.

Vill ni kontakta Eva eller läsa mer?
Ditt bästa aktivitetstips med barn.

Mitt bästa tips är gratis. Det är att gå ut i skogen. Det har alltid fungerat när familjen börjat få härdsmälta, om barnen bråkat, om jag varit för trött, om vi varit uttråkade, griniga eller bara behövt ta oss för något. Egentligen behöver det ju inte ens vara någon skog utan bara en skogsdunge. Vi packar gärna ner nån form av matsäck även om det bara är nån frukt eller torr mackkant. Äta ut är ju alltid toppen och brukar gå hem hos alla barn. Skulle jag orka är det ju alltid poppis med choklad i egen termos och grilla korv. Vi har gjort upp eld sen barnen varit bäbisar. De lär sig bra att visa hänsyn kring eld och vara försiktiga.

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.