Lingonbaby tillverkar och säljer handgjorda amningshalsband och bitleksaker.

Kul med Kids TIPS Kommentarer


Christine Luby berättar om

Lingonbaby


Vi har träffat härliga Christine Luby som startat Lingonbaby, ett företag som tillverkar och säljer handgjorda amningshalsband och bitleksaker. Tanken bakom Lingonbaby och företagets produkter är att göra livet för mammor lite enklare. Exempelvis för att hålla bebisens små händer i styr vid amningen, underhålla vid bärandet av barn eller mildra barnens värk när tänderna är på gång. Produkterna är både säkra att använda och samtidigt stilfulla att bära.

Berätta lite om dig själv.

Jag bor sedan 10 år tillbaka i Stockholm, men kommer ursprungligen från New York. Jag träffade min man som är från Sverige för många år sedan, redan när jag var 16 år. Vi bodde på Manhattan en tid, jag gick på universitetet och tog en examen i kreativt skrivande – vilket faktiskt har hjälpt mig mer än man kanske skulle kunna tro i mitt arbete! Jag arbetar med marknadsföring och sociala medier på ett stort företag här i Sverige, och har två underbara barn – en flicka som snart är 6 år och en liten pojke som är 10 månader.

Hur fick du idéen till Lingonbaby? 

När jag fick min dotter för snart sex år sedan, var jag lite oförberedd på en del saker, som till exempel amning och sömn. Att bära barnet var det som funkade bäst för mig och när jag höll på att söka efter information på internet, hittade jag ett jättefint, barnsäkert amningshalsband. Jag bar det halsbandet nästintill varje dag under ett år och när min son föddes försökte jag hitta ett liknande halsband, men jag kunde inte riktigt hitta något som jag tyckte om. Jag har alltid tyckt om att skapa och tänkte att jag skulle kunna ta fram egna amningshalsband. Jag kände också att jag ville hitta på något eget under föräldraledigheten, så att starta Lingonbaby föll sig därför väldigt naturligt!

Hur har du gått tillväga i produktionsprocessen?

Det börjar alltid med den lite tråkigare delen, nämligen research, research och research. När man ska ta fram något som en bebis ska använda, så behöver det givetvis vara väldigt säkert. I början tillbringade jag månader med att göra research och hitta de allra bästa leverantörerna.

Jag försöker arbeta tillsammans med andra mindre företag, särskilt företag som drivs av kvinnor. Idag har jag arbetat fram ett bra utbud av leverantörer och provar ständigt nya saker för att hitta inspiration till olika produkter och ny design. En stor del av det jag skapar görs på förfrågan och är därmed personligt. Jag tycker allra bäst om att arbeta med kunder där jag har möjlighet att realisera deras önskemål och tankar till verklighet och personliga produkter.Eventuella svårigheter med att ta fram produkterna?

Amningshalsband och bitleksaker är rätt så populära i en stor del engelsktalande städer, såsom New York, London och Sydney. Här i Sverige har dessa produkter inte riktigt slagit igenom ännu. Jag tror och hoppas att de svenska mammorna ger dem en ärlig chans, särskilt amningshalsbanden eftersom de är så användbara! De håller barnets små fingrar sysselsatta medan man ammar eller bär barnet och man kan på så sätt till exempel undvika att barnet är ofokuserat eller klämmer på andra saker. Samtidigt kan du alltid enkelt ta av dig halsbandet och vips har du en leksak redo!


Var kan man hitta Lingonbabys produkter?

Just nu kan man hitta produkterna hos Etsy och om man befinner sig i Göteborg, finns produkterna i den underbara butiken Om Baby .

Hur ser framtidsplanerna ut?

Planen är nu att börja marknadsföra produkterna på lite olika vis och att börja föra diskussioner med återförsäljare, vilket ska bli jätteroligt!

Finns det någon aktivitet/facilitet som du vill tipsa om som är kul för förälder och barn 0-5 år?

Jag är så som person att jag gärna vill se och hitta på mycket, så i princip har vi årskort till varenda museum i Stockholm! Jag tycker att Bergrummet är lite av en dold pärla. Jag älskar också att ta med barnen till Etnografiska - deras utställningar inspirerar mig alltid och de serverar också en mycket god lunch!

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.