Kungsholmspappan recenserar Stockholms museum


Här följer några recensioner av Stockholms olika museet. Fokuset är, som de smarta redan har gissat i och med att ni läser på Kul med Kids, på upplevelsen från barnens (och mig som förälders) synvinkel. Ett av mina stora intressen är även matlagning och kost till mina barn. Därför lägger jag extra krut på att recensera även matmöjligheterna.

När man spenderar mycket tid på Stockholms museer, lekplatser och lekland så är lunchen eller fikan oundviklig. Jag skriver ”oundviklig” för att jag alltför ofta önskar att man kunde undvika det.

Mata småbarn eller se till att större barn faktiskt äter mer än en halv köttbulle samtidigt som man själv ska få i sig tillräckligt med energi för att ta hem alla på bussen levande kan vara en utmaning. Lägg sedan på att du själv kanske inte tycker det är jätteroligt att äta kött eller helt och hållet kolhydratsbaserad mat – eller kanske är så ”galen” att du bara vill köpa mat som inte har gift i sig (eko). Då har man en riktig utmaning.

Det bästa för din ekonomi och för att få dina preferenser mötta är matlåda. Nästan alltid finns det bra utrymmen för oss att ta med egenlagad mat. Mikrovågsugn, vatten, torkmöjligheter för bord etc finns förvånansvärt ofta.

Ibland hinner man dock inte laga egen mat då man har fullt upp med att titta på serier, dricka vin, läsa böcker och bara softa. Eller se till att barnen inte har ihjäl varandra, klara grundläggande personlig hygien, tvätta, städa med mera. Då bör restaurangen dit man beger sig hålla måttet.

RECENSIONER