Med mod att föda

Hur kan man förbereda för ett syskon?

Eva Grape Ersson Med mod att föda Kommentarer

På torsdag fyller lillebror i den här familjen 6 år. Det är inte klokt! Jag har inte småbarn längre. Jag har ett långt gänligt barn (det märks när jag bär honom till sin egen säng på kvällen då han somnat i vår) som börjat förskoleklass, är gosigast i världen ibland och otroligt argsint ibland – precis så som 6-åringar ska vara! Men det fanns en tid tid utan honom, när vi väntade på att få syskon.

För ganska exakt 6 år sedan, i väntan på att vår lillebror skulle komma, skrev jag så här:

I går när lilla L kom in till oss vid 6-tiden på morgonen, som hon brukar på helgen (på vardag får man väcka henne halv 7, hur kommer det sig?) låg vi kvar en stund och pratade om hur det blir när bäbisen kommer.

Vi försökte förbereda henne lite på att bäbisen kommer vilja bli buren mycket, att den ammar ofta och kommer sova i vår säng. Men också på att Lilla L är lika älskad och att vi ju kommer vara två föräldrar och två barn och hur mysigt vi kommer ha det alla fyra. Att hon kommer få ett syskon!

Lilla L tänkte en stund och deklarerade

– Bäbisen kan få sova i min säng. Jag sover mellan er!

Så var den diskussionen klar och hon ville ha frukost.

Det är svårt att göra annat än att skratta. Jag menar, det är ju klart att hon tänker så! Och så funderar vi (jag och pappan) ju så klart lite på hur det kommer bli. Det här med syskon. Ett viss mått av kaos har vi ställt in oss på. Men hur kommer Lilla L att reagera?

Hur gjorde ni? Förberedde ni era barn på något sätt?

Hur reagerade era barn på att få en bäbis till familjen?

Hur kan man förbereda för ett syskon?

534448_506205686074355_307131565_n

vänta på syskon

foto: Lotta Winbäck

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.