förlossning

Guide till ditt förlossningsbrev med mall att hämta hem

Eva Grape Ersson Med mod att föda Kommentarer

Många skriver idag förlossningsbrev. Det är ett dokument som beskriver vad du som ska föda och partner har för tankar, önskemål och krav under förlossningen. Brevet riktar sig framförallt till personalen som kommer närvara under förlossningen.

Ibland sker det här lite pliktskyldigt hos barnmorskan några veckor innan beräknad förlossning. Andra lägger ner mycket tid på sitt förlossningsbrev.

Varför ska jag skriva förlossningsbrev?

Jag tycker att förlossningsbrevet är ett fantastiskt verktyg för att förbereda sig inför sin förlossning. Det är bra av framförallt tre anledningar.

  1. Förlossningsbrev behövs till personalen du möter på förlossningen. I dagens läge har de flesta som föder ingen relation sen tidigare med de som kommer vara med under graviditetens slutskede, alltså förlossning och när barnet föds. De känner inte dig som ska föda så du behöver på ett enkelt sätt kunna kommunicera vem du är och vad som är viktigt för dig.
  2. Brevet är ett jättebra sätt att utforska vad det är som egentligen är viktigt för dig. Förlossningsbrevet får dig att göra aktiva val kring vad du vill. Det vet vi är en skyddande faktor för en positiv förlossningsupplevelse. Även om du väljer att inte göra några val, så är Det en form av val.
  3. Om ni är två eller fler som väntar barn ihop och ska vara med på förlossningen är processen att skriva förlossningsbrevet ett effektivt sätt att prata ihop sig kring era förväntningar, önskningar, farhågor, rädslor och drömmar. Att prata om det här sakerna ordentligt ger trygghet för alla och missförstånd kan undvikas. Genom att göra det här blir brevet mer än bara ett papper, vägen dit blir förlossningsförberedande och ”teambuilding”.

 

förlossning

Mall till ditt förlossningsbrev

För att underlätta skrivandet av förlossningsbrevet har jag gjort ett dokument med listor att fylla i som leder fram till skrivandet av själva förlossningsbrevet. Det kommer också med en mall på ett brev som du kan fylla i.

Genom att utforska vad du inte vill, vad du oroar mig för och vad det är som du egentligen och inners inne vill, kan du komma fram till vad som är viktigt för just dig!

Guide till ditt förlossningsbrev innehåller instruktioner längs vägen som är lätta att följa. Lycka till och hör gärna av dig med hur det gått.

Du kommer åt guiden genom att anmäla till till Medvinds nyhetsbrev.

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.