Smultron Förlag

Smultron Förlag – ett personligt och snällt förlag som ger ut snälla barnböcker

Kul med Kids TIPS Kommentarer


Ebba Ómarsson berättar om

Smultron Förlag


 

Smultron Förlag är ett personligt och snällt förlag som ger ut snälla barnböcker. Förlaget drivs och är uppstartat 2015 av Ebba Ómarsson. Du känner igen Smultrons böcker tack vare de fina målade, rivna och klippta illustrationerna i samtliga böcker. Illustrationerna ger böckerna en levande känsla och är mycket omtyckta av barnen.

Om du är nyfiken på hur illustrationerna i böckerna kommer till kan du se detta på förlagets Youtube-kanal: Smultron Förlag. Här visar Ebba hur hon arbetar fram de olika karaktärerna.

Du och ditt barn kan även se klipp med Hubbe, Fräse, Pirre och Fiskfällan och annat roligt hos oss på Kul med Kids, kolla in klippen här.

Hur kom idéen till?
"Smultron Förlag - En idé - en passion"

Ebba har många fantastiskt fina illustrationer och sagor i sin ateljé alla baserade på filosofin - snällhet och omtanke smittar. Att dessa sagor och illustrationer ska ligga och damma på hyllan är inte att tänka på - om man vill göra skillnad. Därför startade Ebba Smultron Förlag 2015 just för att ge ut barnböcker som genomsyrar vikten av att vara omtänksam mot andra och vara en god kompis. Vi vill ge barn redan i tidig ålder goda medmänskliga värderingar i förhoppningen att minska mobbning och utanförskap och belysa att alla är lika mycket värda. Snällhet och tron på sig själv ligger till grund för alla våra projekt.

Berätta om Smultron Förlags produkter/tjänster

Förlaget har vuxit till mer än böcker (idag 10 titlar och fler är på väg…) och idag har vi en fin hemsida som bas.

  • Nedladdningsbart pyssel
  • Musik
  • Kortfilmer
  • Appen Pirre & Co (spel, sång & musik) IOS
  • Appen Sussi kanin (pussel, spel och inspirerande gympa för och med barn) IOS
  • Samtliga böcker som ligger till grund för hela vår verksamhet
  • Gosedjur
  • Sagopåsar

Sist men inte minst har Förlaget tagit fram ett flertal sagopåsar att leka alternativt använda som pedagogiskt material i förskolor och i förskoleklass, bok och handledning medföljer varje sagopåse. Sagopåsarna finns för Pirre o Vänner, Pirre, Selma, Isa och Humlan Hubbe. Hela materialet är framtaget utifrån förskolans läroplan och i samarbete med pedagoger.

Musiken och melodierna är komponerad av Carina Petit dit Dariel, förlagets egen kompositör och högra hand. Vi har även samarbete med andra författare och tillsammans med golfaren Henrik Stenson vi tagit fram ett motivationsprogram i konsten att nå sin dröm, boken - Henke Golfmus. Förlagets senaste tillskott är en gympa-app Sussi Kanin som är framtagen i samarbete med Susan Lanefelt, med fokus på rörelse och äta rätt för att må bra.

Vem är Ebba?

Ebba Ómarsson, min familj består av min man som är fotograf och våra två pigga barn Viggo 8 år och Catarina 4 år och vår ännu piggare hund. Ebba är författare och illustratör och har tidigare givit ut ett antal barnböcker samt böcker i sorgbearbetning. I bagaget har Ebba bland annat en utbildning i grafisk formgivning och reklam från Lorenzo de´ Medici, Art institute of Florence samt en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

Var kan man hitta Smultron Förlag?

Smultron Förlag har sitt kontor på Stockholmsvägen 33 på Lidingö.

Mer information om förlagets produkter och kontaktuppgifter hittar du på hemsidan.

Mitt bästa aktivitetstips för barn 0 - 5 är: 

Först på listan är böcker, böcker och böcker. Bokprat, hitta på sagor tillsammans, rita och skapa tillsammans i alla former är både roligt för barnen och oss vuxna. Junibacken står högt på min och barnens tipslista.


KUL MED KIDS TIPSAR

Kolla in filmklippen Hubbe, Pirre och Fräse.
 

https://kulmedkids.se/smultron-forlag/

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.