Med mod att föda

Boktips till dig som är gravid

Eva Grape Ersson Med mod att föda Kommentarer

Ofta när jag har kurser får jag frågan vilka böcker jag rekommenderar kursdeltagarna att läsa inför förlossningen. Det finns en uppsjö av fantastiska böcker för dig som är gravid och som förbereder inför förlossningen. Jag kommer säkert återkomma med fler boktips.

Här går jag igenom “grundpaketet” som jag tycker är läsvärt för både dig som är gravid och för medföräldrar.

Att föda av Gudrun Abascal

Att föda är verkligen en grundbok. Den tar upp vad som fysiskt händer under förlossningen, smärtlindringsmetoder med för och nackdelar, vad som kan hända under förlossningen, tips på förlossningsställningar, tips till partner med mera. Nu har Gudrun kommit ut med en ny bok tillsammans med Nina Campioni som heter ”Vattnet går” och som verkar mycket bra men som jag inte hunnit mer än bläddra i. Jag återkommer till den.

boktips gravid 

Föda Utan Rädsla av Susanna Heli

Föda Utan Rädsla ger dig verktygen att hantera förlossningen. Den riktar in sig på hur vi faktiskt kan göra för att underlätta förlossningen, bli mer trygga och få en bättre förlossningsupplevelse. Boken är en del i Trygghetsmetoden där också en bok och utbildning till förlossningspersonal ingår. Antagligen har din barnmorska på förlossningen kommit i kontakt med Föda Utan Rädsla och kan hjälpa er att använda verktygen andningen, avslappning, rösten och tankens kraft. Att läsa boken är jättebra och att sen komplettera det att gå en kurs hos någon av oss instruktörer är toppen så att ni som par verkligen kan “jobba ihop er” till ett team.

Föda Utan Rädsla finns nu också som ljudbok!

föda utan rädsla boktips

Amning i vardagen av Marit Olanders

Oavsett om du vill amma länge, kortare tid eller inte alls är Amning i vardagen en viktig, hjälpsam och bra bok. Det kommer en tid efter förlossningen också och då ska ditt barn ha mat på ett eller annat sätt. Det här är en jättefin bok utan pekpinnar som jag varmt kan rekommendera. Den innehåller fakta, tips, pepp och stöttning för alla tänkbara problem en kan stöta på när det gäller att mata sitt barn.

boktips om amning

Jag hoppas att du fick något matnyttigt tips här. Jag kommer garanterat återkomma med fler boktips. Det finns väldigt många böcker för gravida och om förlossningar. Vissa bra och andra bättre!

Allt gott! /Eva

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.