Att föda – det engagerar

Eva Grape Ersson Med mod att föda Kommentarer

Igår, lördag, stod jag på en hälsomässa i Enköping. Det var en ny, fin mässa som förhoppningsvis blir återkommande med kanske ännu fler utställare och besökare. En strid ström av människor kom under dagen och handlade, pratade om olika ämnen, lyssnade på föreläsningar och testade yoga, mindfulness med mera.

Även om jag under dagen inte träffade en enda gravid fick jag många fina samtal. Människor i alla åldrar kom och pratade om sina erfarenheter av förlossningar. Kvinnor kom och sa att de hade behövt mig när de födde sina barn, andra berättade om sina fantastiska förlossningar, mormödrar berättade att de varit med som stöd när deras barnbarn föddes (-Då är ju du också doula!), blivande mor- och farföräldrar berättade med tindrande ögon om sina väntande barnbarn, unga tjejer kommenterade att det var mig de skulle ringa sen då, äldre män berättade om när deras barn föddes.

Födelsen av ett barn engagerar! Oavsett hur det gick till, om det var du eller någon annan som födde går det inte att gå oförändrad genom livet efter den upplevelsen. Hur vi föder spelar roll!

Det visste jag innan. Och det blev väldigt tydligt den här dagen.

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.