Ateljen vid Odenplan

Kul med Kids TIPS Kommentarer

Åsa Deleau Wiklund om

Ataljen vid Odenplan


Berätta om dig själv.

Jag heter Åsa Deleau Wiklund, född 1980 i Stockholm. Gift med Anders och har tvillingpojkar födda i mars 2012, vi bor i Hammarby Sjöstad. Min far är fransk så gick fransk grundskola i Stockholm och har även bott i Frankrike från och till under barndomen. På gymnasiet gick jag teaterlinjen där jag stormtrivdes med en härlig klass och plats för kreativitet. Efter ett år som au-pair i Paris gick jag två år på lärarhögskolan och läste till gymnasielärare i engelska/psykologi. Hoppade av utbildningen när jag kom in på fotoskolan där jag läste två år heltid innan jag startade mitt företag.

Jag har fotat sen jag var 12-13 år, tecknade mycket också, men fotograferandet tog över mer och mer och jag hade tydligen fallenhet för det. I början fotograferade jag främst bröllop och företagsporträtt men sedan 2007 har jag fotat främst barn och familj vilket jag tycker är jättekul, den ena dagen blir aldrig den andra lik och det är fantastiskt att få följa så många familjer genom åren.


Sen 2007 finns ateljen på Karlbergsvägen 22B vid Odenplan, mittemot Gustav Vasa kyrka. 150 välfyllda kvadratmeter med rekvisita och kläder med tema. Jag fotograferar med familjens egna kläder och om man vill så går vi loss på kostymförrådet och förvandlar barnen till pirater, indianer, prinsar, prinsessor, mm! Efter fotograferingen bokas en tid då vi ses igen och väljer ut favoriterna och om de ska bli tavlor, hamna i album och/eller bevaras digitalt.

 

 

Jag har under åren även tävlat en del i fotografi-SM och hamnat på prispallen flera gåmger, 2016 vann jag hela SM och blev svensk mästare i porträttfotografi. Jag har även varit finalist i Hasselblad Masters som är en av de största fototävlingarna i världen. Jag har mitt gesällbrev och mottog i november 2018 mitt Mästarbrev i Blå hallen.

Bästa aktivitetstips för barn i Stockholm?

Vi hänger mycket på Skansen, det har vi gjort sen killarna var bebisar, perfekt att kunna springa runt, ta med picknick och hälsa på djuren. Andra favoriter är Spårvagnsmuseet, Tekniska museet, Polismuseet, Postmuseet, de har alla årskort så vi utnyttjar dem ofta. Junibacken gillar barnen mycket men blir lite dyrt om man går ofta och det är mycket folk på helger, nu går det bra men när de var mindre var de riktiga rymmare sådå blev det mycket letande efter barnen.

Kolla in webbplatsen här

DELA MED VÄNNER

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.